19:00

IK Oddevold

Referat: Stenungsunds IF - IK Oddevold

Seger i bohusderbyt

Säsongens tredje match spelades borta mot Stenungssund på torsdagskvällen och trots en del sjukdomar och skador i truppen har vi överlag varit nöjda med senaste veckans träningar. Till matchen fick vi kalla på lite förstärkning från U17 och vi är tacksamma för Elias och Sajad som ställde upp på kort varsel. Från a-truppen hade vi också förstärkning i form av Calle, Magnus och Jonte.

När matchen startar är vi mycket glada över att se hur vi precis som senaste matchen inte håller tillbaka utan startar med ett högt tempo med intesiv press på motståndarna. Vi skapar direkt ett tryck mot Stenungssunds straffområde och får ett par hörnor. Calle behövde ett par hörnor för o värma upp inläggsfoten men i den 10e matchminuten kommer en hörna in från vänster som Olof vinner på andra stolpen och nicken letar sig in till ledning 1-0. Första halvlek flyter sedan på och vi har i det närmaste total kontroll på spelet. SIF kommer i ett par omställningar men bakåt gör vi ett fint arbete och det är aldrig riktigt nära en kvittering. Anfallsmässigt hittar vi mer och mer rätt i våra positioner och längs vänsterkanten är bland annat Markus och Viktor inblandade i flera fina kombinationer. I den 38e minuten utökar vi också helt rättvist ledningen till 2-0. Jonte är alert på en misslyckad inspark från SIF, bryter bollen direkt och gör det sedan väldigt starkt när han lyckas hålla bort försvararen i löpning mot mål och säkert utöka ledningen. Den övervägande känslan från sidan i första halvlek var att med lite bättra skärpa och kyla i offesiv tredjedel kunde, och kanske borde, ledningen varit nått eller några mål till i paus.

Inför den andra halvleken belyser vi vikten av att inte tappa kontrollen utan fortsätta med samma fokus och beslutsamhet i 45 minuter till. Vi gör en del byten och samtliga killar i truppen fick åtminstone 20 minuters speltid. Inledningsvis har vi väldigt svårt att hita det lugna och trygga anfallsspel vi såg i första halvlek och SIF reducerar också på straff efter dryga timmen spelad efter lite väl bryskt försvarsspel från vår sida. Vi justerar lite i positionerna och får in Theo på mitten tillsammans med Calle igen vilket hjälper oss att bättre kontrollera de centrala zonerna. Magnus är som vanligt alert längst bak och står matchen igenom för några fina och viktiga ingripningar. Mer och mer växer vi tillbaka in i matchen och i den 70e matchminuten gör vi återigen mål efter en hörna från vänster. Denna gång är det Theo som fiskar upp en förlupen boll i botre delen av straffområdet, lyfter tillbaka in den i mitten där Ahmed stöter in bollen till 3-1. Efter detta är ledningen aldrig riktigt hotad och i matchens slutskede kommer även 4-1 efter en fast situation. Viktor vinner en frispark strax utanför straffområdet på höger sida, Calle levererar en fin boll in där Tims nick tvingar målvakten till en fin räddning. På returen är det sedan återigen Ahmed som håller sig framme och smäller dit sitt andra mål från nära håll. Det är med stor glädje Magnus sedan får ta ton i omklädningsrummet när det är dags för segersång!

Från ledarhåll är vi givetvis mycket nöjda med framförallt den första halvleken. Det är härlgt att se hur vi hittar de kombinationer och spelvägar som vi tränar på varje vecka även när vi kommer till match. Det är också starkt att lyckas vända den lite negativa trend vi fann oss själva i under den andra halvlekens inledning. Vi fortsätter jobba med de detaljer vi ser kan förbättras men överlag är känslan att vi är inne i en positiv trend, vilket vi ser både i matcher och på träningar. Det var en stark lagprestation idag och det är svårt att välja ut individer som märkte ut sig lite extra. Men förutom de vi nämnt ovan var vi glada att ha tillbaka Ayuub i laget efter en tids skadefrånvaro. Nu är det spelledigt i helgen och nästa match spela söndag 15 maj klockan 17.00 på Thordengården när Trolhättan BOIS kommer på besök. Välkomna att stöttas oss även då!